PDA

Επιστροφή στο Forum : συναγερμος μοτοσυκλετας sos

sakk
08-03-08, 18:13
καλησπερα παιδια θα ηθελα μερικες απο τις πολυτιμες γνωσεις σας, στη μοτοσυκλετα που αγορασα(μεταχειρισμενη) ο συναγερμος δεν δουλευει σωστα(δουλευει μονο το immobiliser,οσο και να κουναω,τσουλαω και χτυπαω την μηχανη μου ο συναγερμος δεν ενεργοποιειται δοκιμασα σημερα να ανοιξω το κουτι που περιεχει την πλακετα και ειδα ενα κομματι που μοιαζει να εχει ξεκολησει απο την θεση του,ειναι ενα επιπεδο στρογγυλο μαλλον μεταλλικο που πανω του ειναι κολλημενο ενα ελατηριοκαι στην ακρη του ελατηριου ενα πραγματακι που μοιαζει με μπαταρια ρολογιου...δωστε μου τα φωτα σας please!!!!!!

Nemmesis
08-03-08, 18:41
μια φοτο θα δουλετυε αρκετα καλα νομιζω... αν και οπως λες ισως ειναι μπαραρια

sakk
08-03-08, 18:55
φιλε nemmesis οντως με μια φωτο θα καταλαβαινατε καλυτερα αλλα δυστυχως λογω καρναβαλιου(πατρινος)εχει εξαφανιστει η φωτογραφικη απο το σπιτι!!!
καποια στιγμη ελπιζω να καταφερω να βαλω ομως.ο συναγερμος παιρνει ενεργεια απο την μπαταρια της μηχανης αν δεν κανω λαθος

MAKHS
09-03-08, 19:59
Καλησπερα.Θα βοηθουσε εαν μας ελεγες τον τυπο της μηχανης και την εταιρεια κατασκευης του συναγερμου.Εαν εχεις καλη μηχανη με μαιμου συναγερμο πως να δουλεψει;Μηπως ειναι προγραμματισμενος να κλεινει μονο το ιμομπιλαιζερ;Αυτο που βλεπεις μηπως ειναι η μπιλια ενεργοποιησης του συναγερμου οταν μετακινηθει η μηχανη σου;Εαν θελεις δωσε περισσοτερα στοιχεια.

Radiometer
10-03-08, 01:27
και ειδα ενα κομματι που μοιαζει να εχει ξεκολησει απο την θεση του,ειναι ενα επιπεδο στρογγυλο μαλλον μεταλλικο που πανω του ειναι κολλημενο ενα ελατηριοκαι στην ακρη του ελατηριου ενα πραγματακι που μοιαζει με μπαταρια ρολογιου...δωστε μου τα φωτα σας please!!!!!!

κατά πάσα πιθανότητα αυτό το ελατήριο είναι το κραδασμικο του συναγερμού,
είναι ο αισθητηρας που "δίνει" συναγερμό όταν κουνηθεί η μηχανή.

Πες μας την μάρκα του συναγερμού και όντος μια φωτογραφία θα βοηθούσε. :)

sakk
10-03-08, 13:35
το κουτακι δεν γραφει πανω τιποτα
εχει μονο το ledaki της ευαισθησιας και τον ρυθμιστη της

sakk
10-03-08, 13:37
εδω ειναι η πλακετα και το κομματι που υποθετω οτι εχει σπασει
περιμενω ιδεες και γνωμες

Radiometer
10-03-08, 13:45
sakk αυτό πρέπει να είναι μονό ο αισθητηρας κραδασμού,
ψάξε κάπου θα υπάρχει και η κεντρική μονάδα του συναγερμού, ακολούθησε την διαδρομή του καλωδίου από
τον αισθητήρα κραδασμού να δεις που καταλήγει.

και πάνω στην πλακέτα δίπλα στο Led εκεί που είναι το καλώδιο διακρίνω ένα μαύρισμα σε 2 υλικά

sakk
10-03-08, 15:38
το μαυρισμα ειναι λογω κακης ληψης της φωτο, με τον κραδασμικο αιθητηρα τι να κανω?πως να το ξανακολησω εκει που ηταν?
αν και δεν πιστευω οτι το προβλημα ειναι στην κεντρικη μοναδα στελνω και φωτο απο αυτην

sakk
10-03-08, 15:39
ετσι φαινεται απο πανω

sakk
10-03-08, 15:39
χωρις το καπακι της

sakk
10-03-08, 15:40
βρηκα και αυτο τοκουμπακι ξερει κανεις τι κανει?
βρισκεται στην συνεχεια των καλωδιων της κεντρικης μοναδας

sakk
10-03-08, 15:41
εδω κατι λειπει?η ειναι δυνατοτητες για κατι ακομα?

ice25
10-03-08, 18:05
Γιαννη μου?? Σου θυμίζει κάτι ο συναγερμός αυτός??

το κουμπάκι αυτό είναι για προγραμματισμό και για να θέτεις εκτός τον συναγερμό με συγκεκριμένη ακολουθία αν χάσεις το τηλεκοντρόλ... ο συναγερμός μιαζει με παλιό viper

sakk
10-03-08, 21:06
πως μπορω να τον προγραμματιζω με αυτο το κουμπι?ξερει καποιος καποια στανταρ βηματα και τι επιλογες εχω?

Radiometer
10-03-08, 23:46
Γιαννη μου?? Σου θυμίζει κάτι ο συναγερμός αυτός??

το κουμπάκι αυτό είναι για προγραμματισμό και για να θέτεις εκτός τον συναγερμό με συγκεκριμένη ακολουθία αν χάσεις το τηλεκοντρόλ... ο συναγερμός μιαζει με παλιό viper

Γιώργο αν και φαίνεται πολύ με παλιό viper δεν πρεπει να είναι, δες καλύτερα τα χρώματα της κεντρικής καλωδιώσεις

πως μπορω να τον προγραμματιζω με αυτο το κουμπι?ξερει καποιος καποια στανταρ βηματα και τι επιλογες εχω?

πρέπει πρώτα να μάθουμε τι μάρκα είναι ο συναγερμός και έπειτα κάποιο εγχειρίδιο χρήσις,
αλλιώς πολύ δύσκολα να τον προγραμμάτισες, δεν υπάρχουν στάνταρ βήματα , είναι διαφορετικά για κάθε μάρκα

παρατήρησα ότι στο πίσω μέρος έχει ένα αυτοκολιτο πού λέει 31 Οκτώβριος 2004 οπότε δεν είναι πολύ παλιός

ΨΗΛΟΣ
11-03-08, 08:22
ψαξε πανω στην πλακετα να βρεις την μαρκα του συναγερμου η απο αυτην η την αλλη πλευρα, καπου θα το γραφει σιγουρα.

χωρις το καπακι της

sakk
11-03-08, 14:25
παιδια λογω καιρου δεν μπορω να το κοιταξω αμεσα αυριο θα σας πω...
οσο για εκεινο το κραδασμικο τι μπορω να κανω λετε να το ξανακολησω εκει που ηταν?
αν ναι,με ποιο τροπο?