Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με οθονη

SSJ5
07-01-08, 16:32
Η οθονη ειναι μια HP D8897 τυπου CRT, την εχω περιπου 7 χρονια

Την τελευταια εβδομαδα η οθονη αρχισε να μου βγαζει κατι οριζοντιες γραμμες οι οποιες φαινονται εντονα σε ανοιχτοχρωμο η ασπρο φοντο. Μερικες φορες κανει κ κατι σαν τρεμοπεγμα αλλα πολυ σπανια. Επισης σε εκεινο το σημειο η εικονα ειναι αλλοιωμένη πχ. τα γραμματα ειναι πιο μικρα σε σχεση με τα υπολοιπα

Πριν απο μια βδομαδα εβγαζε κατι αλλες γραμμες πιο χαμηλα (περιπου 2 εκατοστα απο το κατω μερος της οθονης) αλλα οταν εκλεινα κ ανοιγα την οθονη εφευγαν.

Δοκιμασα να βγαλω κ να ξαναβαλω το βυσμα, αλλαξα drivers για την καρτα γραφικων αλλα το προβλημα παραμενει
Τι λετε να φταιει;

Δειτε κ την εικονα (ξερω οτι αν εχει προβλημα η οθονη δε θα φανει στο screenshot γιαυτο κ χρησιμοποιησα το photoshop για να σας δειξω τι εικονα εχω)

lynx
07-01-08, 20:54
εγω προσωπικα απο την φωτογραφια δεν καταλαβα τιποτα.... :roll:

east electronics
07-01-08, 23:02
η οθονη σου εχει προβλημα με το vertical αν οπως ειπες αλλειωνει και γραμματα κυριος στο κατο μερος η πανω μερος παντωτε σε οριζοντιες γραμμες μαλλον η βλαβη σου ειναι εκει ...επισης αν το κανει περιστασιακα ειναι μαλλον ψυχρες κολλησεις γυρω απο το ολοκληρωμενο του vertical συνηθως ειναι ενα ολοκληρωμενο με 5 ποδαρακια σε περιβλημα pentawatt δλδ σαν ενα regulator 7812 αλλα με 5 ποδαρακια ..... ενα κολλημα και ενα πλυσιματακι με ασετον μετα να φυγει το βερνικι της κολλησης και εισαι αρχηγος .....

τελος εαν η οθονη ηταν δικια μου προληπτικα θα αλλαζα και ολους τους ηλεκτρολυτικους που βρισκονται εκει γυρω ειναι κανα δυο τρεις
regards sakis

GEWKWN
08-01-08, 02:42
η οθονη σου εχει προβλημα με το vertical αν οπως ειπες αλλειωνει και γραμματα κυριος στο κατο μερος η πανω μερος παντωτε σε οριζοντιες γραμμες μαλλον η βλαβη σου ειναι εκει ...επισης αν το κανει περιστασιακα ειναι μαλλον ψυχρες κολλησεις γυρω απο το ολοκληρωμενο του vertical συνηθως ειναι ενα ολοκληρωμενο με 5 ποδαρακια σε περιβλημα pentawatt δλδ σαν ενα regulator 7812 αλλα με 5 ποδαρακια ..... ενα κολλημα και ενα πλυσιματακι με ασετον μετα να φυγει το βερνικι της κολλησης και εισαι αρχηγος .....

τελος εαν η οθονη ηταν δικια μου προληπτικα θα αλλαζα και ολους τους ηλεκτρολυτικους που βρισκονται εκει γυρω ειναι κανα δυο τρεις
regards sakis
συνφωνω και εγω με τον sakis το προβλημα ειναι στο οριζοντιο (μαλλον διαροη)

SSJ5
11-01-08, 19:35
Επειδη δεν ξερω και πολλα απο οθονες θα ηθελα μια βοηθεια για το που βρισκεται αυτο το regulator και σε ποιο σημειο να κοιταξω. Ξερω οτι δεν αξιζει αλλα το κανω κυριως για να μαθω περισσοτερα.

east electronics
11-01-08, 21:29
ιδεα καλυτερα μην ασχοληθεις ....αυτα τα πραγματα απαιτουν καποια εμπειρια δεν προσπαθω να σε αποθαρυνω αλλα αν θες να "αρχισεις" με τα ηλεκτρονικα αυτο δεν ειναι το καταλληλοτερο ειναι αρκετα τα πραγματα που πρεπει να ξερεις για να κανεις μια τετοια επισκευη .Εσυ απο οτι βλεπω δεν μπορεις να ξεχωρισεις τι ειναι vertical και τι regulator

Για να μην φανει οτι προσπαθω να σε επηρεασω αρνητικα κανε μου ενα μαιλ με μια φωτο απο την κατω πλευρα της πλακετας απο την οθονη σου να σου δειξω απο εκει τι μπορεις να κανεις με την προυποθεση φυσικα οτι τουλαχιστον μπορεις να κολλησεις κατι με κολλητιρι αν και λιγακι αμφιβαλλω τσπ

regards sakis

SSJ5
11-01-08, 21:49
Φιλε ξερω τα βασικα απο ηλεκτρονικα και εχω κολλησει απειρες φορες με κολλητηρι. Απο regulators εχω ασχοληθει με voltage regulators τωρα δεν ξερω αν οταν λεμε regulator εννουμε απαραιτητα voltage regulator

east electronics
11-01-08, 22:28
προθεση να σε προσβαλω απλα δεν μπορω να ξερω τι ξερεις απο ηλεκτρονικα τσπ το τσιπακι που ψαχνεις ειναι σαν regulator 7812 απλα εχει πεντε ποδαρακια ..... υπαρχει και περιπτωση να μην ειναι ετσι και να εχει αλλο τσιπακι ..... αν εχει ασ πουμε οκτω ποδαρακια σε σειρα ..... σιγουρα ειναι βιδωμενο σε ψυκτρα ..... οποτε αν θες πες μου πια τσιπακια σου ειναι βιδωμενα σε ψυκτρα και θα σου πω πιο ειναι το αναλογο κοιτας τις κολλησεις απο κατω τις φρεσκαρεις αλλαζεις και κανενα ηλκτρολυτικο και μαλλον εισαι ενταξει

aser
12-01-08, 12:37
Μια και υπαρχει αυτο το θεμα παρομοιο προβλημα εχω και εγω μονο που σε μενα οχι συνεχεια αλλα σε αραια διαστηματα ειδικα οταν την αφηνω πολλες ωρες ανοιχτη αρχιζει και τρεμοπαιζει και ταυτοχρονα τα γραμματα θολωνουν για λιγο (καμια ιδεα τι να κοιταξω)

east electronics
12-01-08, 13:31
δεν βοηθαει και τοσο πολυ αλλα μαλλον για παρομια βλαβη σε κοβω . δλδ ψυχρες και ηλεκτρολυτικοι αλλα εγω θα κοιταζα μαλλον προς τροφοδοτικο μερια και οχι σε vertical

regards sakis.....