Επιστροφή στο Forum : Βλάβη DVD-ROM SAMSUNG κεντέρης!
d.r soutras
24-01-06, 22:28
βοήθεια χριστιανοί!
έχω το παραπάνω dvd στο pc και ανοιγοκλείνει απο μόνο του συνέχεια, χωρίς να επέμβω εγώ.
βάζω cd ή dvd το κλείνω απο το κουμπί ή σπρώχνοντας το μα τίποτα, κλείνει το πορτάκι και ξανα ανοίγει μόνο του, μετά απο καμια δεκαρία προσπάθειες κλείνει το πορτάκι και διαβάζει.
το άνοιξα μα δεν φαίνεται κάτι περίεργο.τι λέτε να έχει;όλες οι προτάσεις και λύσεις καλοδεχούμενες! 8)
Όταν κλείνει κάπου βρίσκει εμπόδιο, και ξανανοίγει. Με λίγα λόγια δεν καταλαβαίνει ότι έκλεισε. Γι αυτή τη δουλειά συνήθως έχουν έναν τερματικό διακόπτη ή οπτικό διακόπτη (πώς το λένε κόλλησα... αυτό που έχει ένα υπέρυθρο led από την μια και μια φωτοδίοδο απο την άλλη και ανάμεσα ένα κενό για να περνάει το "εμπόδιο" που θα ανιχνευει.)
Αν δεν το βρεις εύκολα, και είναι απλό DVD Rom μήπως ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις???
d.r soutras
24-01-06, 23:37
δεν το βρίσκω αυτο με το led, κάτι σαν την λειτουργία του mouse δεν εννοείς με που ανιχνεύει την κίνηση του γραναζιού που κινείτε απο την ροδέλα;
για δες την φοτό αυτό που λέει open close έχει το πρόβλημα;
σαν ηλεκτρονικό switcάκι μου κάνει!
Πολυ πιθανό. έλεξε με το πολύμετρο, λειτουργεί κανονικά? αυτό κάπου θα το ακουμπάει το πορτάκι όταν είναι είται τέρμα κλειστό ή τέρμα ανοιχτό. Μάλλον όταν είναι τέρμα κλειστό δεν πατάει καλά. είται γιατί δεν πατιέται αρκετά, οπότε βάζεις κάτι να το πατάει, είται θέλουν λίγο καθαρισμα οι επαφές του, οπότε αν μπορεις το καθαρίζεις ή αν βρείς ίδιο διακόπτη τον αλλάζεις.
d.r soutras
25-01-06, 00:13
το μέτρησα 2.5V όταν ανοίγει (πολύμετρο πάνω στο open) και όταν κλείνει αντίστοιχα!
δεν νομίζω να φταίει αυτό, η τάση φυσιολογική μου φαίνεται, δεν νομίζω να έχει παραπάνω, πρέπει να φταίει κάτι άλλο
μήπως φταίει ότι είναι φτηνόπραμα (29ευρώ)
θα του παίξω ένα σούτ απο το μπαλκόνι να δω πόσο μακριά θα φτάσει! 8)
με 40-50 παίρνεις πολύ καλό DVD recorder....
d.r soutras
25-01-06, 00:39
το έκλεισα και δουλεύει μια χαρά, μάλλον φοβήθηκε που άκουσε για το σούτ!
μπορεί να φταίει κ το ηλεκτροσόκ που υπέστει όταν πήγα να βάλω ανάποδα το φίς :lol:
πάντως έχεις δίκιο οι τιμές έχουν πέσει εξευτελιστικά!
nikoskourtis
26-01-06, 06:14
Καμια σχεση. Το εχω παθει κι εγω. Το πιο πιθανο ειναι να μην εκλεινε τελειως. Και εννοω οτι μπορει να αφηνε ενα κενο μισου χιλιστου η λιγοτερο απ το τερμα και ετσι να μην ανιχνευοταν οτι ειχε κλεισει. Ακομα και σκονη καμια φορα μαζευεται και δυσκολευει την εισαγωγη. Το καλυτερο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι αυτο που εκανες. Ανοιγμα καπακι και κλεισιμο (αντε και καθαρισμα αν εχει πολυ σκονη).
παιδια το ιδιο προβλημα εχω και εγω με Samsung DVD-ROM, συγουρα ειναι διακοπτακια και ιστοριες?
και οχι κανενα firmware η στην χειροτερη κανενα chip?!
hlektrologos000
07-07-06, 17:21
Σιγουρα δεν εκανες λαθος οταν παταγες τα κουμπια να γραψεις την τιμη για recorder ....?
Γιατι αν δεν εκανες λαθος θελω να μου πεις απο πιο καταστημα γιατι θελω να παρω recorder.
Σιγουρα δεν εκανες λαθος οταν παταγες τα κουμπια να γραψεις την τιμη για recorder ....?
Γιατι αν δεν εκανες λαθος θελω να μου πεις απο πιο καταστημα γιατι θελω να παρω recorder.
Σίγουρα δεν έκανα λάθος. Σε όλα τα μαγαζιά πληροφορικής μπορείς να βρείς DVD recorder για υπολογιστή σε αυτές τις τιμές.
Το δικό μου το πήρα περίπου Γενάρη - Φλεβάρη με 50 ευρώπουλα, Υπήρχαν και με 45 και με 70 ευρώ, τώρα μπορεί να έχουν πέσει κι άλλο οι τιμές.
hlektrologos000
07-07-06, 18:19
Σωστος... :!:Και συγνωμη ..απλα οπως ειδα στα γρηγορα την φωτο του dr soutras νομιζα οτι το dvd-rom ηταν απο recorder home stoudio και οχι απο p.c....και μου φανηκε υπερβολικα χαμηλη η τιμη που ειπες... :wink:
συγνωμη ρε παιδια...αυτες τωρα ηταν η απαντησεις που δωσατε στην ερωτηση μου για ενα θεμα
που επανεφερα μετα απο 6 μηνες? :?
Chris Valis
10-07-06, 02:55
παιδια το ιδιο προβλημα εχω και εγω με Samsung DVD-ROM, συγουρα ειναι διακοπτακια και ιστοριες?
Στανδαρ! :roll:
συγνωμη ρε παιδια...αυτες τωρα ηταν η απαντησεις που δωσατε στην ερωτηση μου για ενα θεμα
που επανεφερα μετα απο 6 μηνες? :?
ΝΑΙ! Τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν....
Αυτό δεν μπορείς να το σεβαστείς :?: :evil:
Άν όχι, πάνε αλλού να ρωτήσεις. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ΝΑΙ! Τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν....
Αυτό δεν μπορείς να το σεβαστείς :?: :evil:
Άν όχι, πάνε αλλού να ρωτήσεις. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Θα σε παρακαλεσω να ηρεμισεις...να διαβασεις τα τελευταια 4-5 posts προκειμενου να καταλαβεις
γιατι παραπονεθηκα και εφοσον διακρινεις οτι εχεις ακομα δικιο το συζηταμε το θεμα μεσω PM :wink:
Οι προθέσεις μου δεν είναι ποτέ κακές...
Αυτό το post όμως, δεν μου άρεσε καθόλου.
Βέβαια, μπορεί να παρεξήγησα τις προθέσεις σου και να μήν "έπιασα" αυτό που πραγματικά ενοούσες..... :roll:
Άν είναι έτσι, σου ζητώ σηγνώμμη φίλε μου. :D
Οι προθέσεις μου δεν είναι ποτέ κακές...
Αυτό το post όμως, δεν μου άρεσε καθόλου.
Βέβαια, μπορεί να παρεξήγησα τις προθέσεις σου και να μήν "έπιασα" αυτό που πραγματικά ενοούσες..... :roll:
Άν είναι έτσι, σου ζητώ σηγνώμμη φίλε μου. :D
it's ok! :D αρκει να καταλαβες για πιο λογο εγραψα οτι εγραψα!
η προσπαθεια των παιδιων στο να απαντησουν, φυσικα και εκτιμαται, ομως πριν
διαμαρτυρηθω δεν ειχε δοθει καμοια απαντηση σχετικα με το δικο μου ερωτημα :cry:
παρτε LG γιανα σωθειτε
διαβαζουν και γραφουν τα παντα
και ειναι πολυ Φθηνα.
whiz συγνωμη κοιλας αλλα στην αναζητηση για τα μυνηματα σου
δεν αναφερει αυτο που λες για dvd πριν ενα εξαμηνο
Το πορτάκι κλέινει/ανοίγει με ένα moter που μεταδίδει την κίνηση μέσω ενός ιμάντα . Αλαξε αυτόν τον ιμάντα και το προβλημά σου θα ανήκει στο παρελθόν.
Σιγουρα. Δες τον μηχανισμό κίνησης του πορτακίου και δες και τους τερματικούς διακόπτες του, που ίσως παιδευτείς να τους βρείς.
ευχαριστω πολυ παιδια! gsmaster δεν δυσκολευτικα καθολου να τους βρω, ειναι στην ιδια πλακετα με το
μοτερ για το πορτακι, το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις και πολλα περα απο το να αλλαξεις ιμαντα οπως
προτεινε και ο jimmys_
το προβλημα διωρθηκε απλα και μονο που το ανοιξα :?
Υ.Γ. GEWKWN δεν καταλαβα τι θελεις να μου πεις... :roll:
εγω απλος "ξεθαψα" ενα θεμα 6 μηνων και εθεσα την ερωτηση μου
η οποια απλος προσπεραστηκε για να απαντηθουν ετεροχρονισμενα καποια
αλλα πραγματα, πιστευω σε αναλογες περιπτωσεις ολλοι μας θα καναμε παραπανα,
το θεμα λυθηκε δεν νομιζω οτι πρεπει να δωσουμε και αλλες εξηγησεις! :D
ενταξει το θεμα θεωρηται ληξοαν.