Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 15 από 15
    Το avatar του χρήστη kokoblue
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Ok ζητω συγνωμη που ανοιξα 2 θεματα..απλα ειδα οτι αργουσαν να μου απαντησουν...εμπας περιπτωση.οκ φαουλ μου...
    Στα τρανζιστορ που μετρουσα δεν εχω και το σχεδιο για να ξερω ποιο ειναι ο συλλεκτης η βαση εκπομπος μετρουσα...την 1φορα δν εδειχνε τπτ...την αλλη φορα εβγαζε καποιες τιμες και επεφτε κατακορυφα
    και μετα εβγαζε τη τιμη που σα ελεγα...το μετρημα το εκανα βαζοντας τοπολυμετρο στην θεση του Ωμομετρου...σωστα;;

Κανω ερωτησεις γτ στο Επαλ μας λενε πολυ ελαχιστα πργμτ κι εγω θελω να ασχοληθω με το αντικειμενο αλλα ειμαι ηδη 25
    καθως σμρ που πηγα σε ενα εργαστηριο ηλεκτρονικων και του ειπα να πηγεν να βλεπω εθελοντικα και να μαθενω μου ειπ ΟΧΙ....ε τι να πω τωρα...
    Το ξερω οτι βοηθανε ολατα παιδια εδω μεσα και το χω διαπιστωσει και τους ευχαριστω ολους...

Μν φοβασαι δν σε παρεξηγω....cool

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ok, δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, απλά στο επισήμανα ,επειδή νομίζω δεν είναι ότι καλύτερο και ότι σωστότερο για το φόρουμ (μάλλον και για τα δυο φόρουμ) .
    Ναι, με ωμόμετρο (καλύτερα σε κλίμακα 2ΚΩ για ψηφιακό) μπορείς να μετρήσεις τα τρανζίστορ, ή ακόμα καλύτερα με επιλογή diode test ( αν έχει το πολύμετρό σου) ή και με component tester σε παλμογράφο (αν έχεις).
    Καλό είναι να μετράς τα τρανζίστορ εκτός κυκλώματος .

Τα τρανζίστορ εξόδου προφανώς είναι το 2SC5200 και το 2SA1943 (και όχι το 2SA1945, επειδή το συγκεκριμένο είναι SMD transistor).
    Τα πόδια από τα τρανζίστορ μπορείς να τα βρεις από το datasheet, στα παρακάτω link:
    http://www.toshiba.com/taec/components2/Datasheet_Sync/66/7673.pdf

http://www.toshiba.com/taec/componen...nc/66/7890.pdf

Για την μέθοδο μέτρησης των τρανζίστορ μπορείς να διαβάσεις παρακάτω:
    http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=48447

http://www.electroniccircuits.gr/transistors.html

http://www.wikihow.com/Test-a-Transistor

http://www.learnabout-electronics.or..._faults_02.php

και βέβαια πολλά άλλα ακόμα.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Σ ευχαριστω φιλε σηφη ακομα και για αυτα που μου λες και αφιερωνεις χρονο....θα διαβασω τα αρθρα
    θα κανω τις μετρησεις μου με πολυμετρο γτ παλμογραφο δν εχω...και θα επανερθω...

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Βολος

Προεπιλογή

Nα μαι παλι...πηγα λοιπον και πηρα την αντισταση που ηταν καμμενη την αλλαξα ηταν της ταξης των 10Ω +- 5% την βαζω
    μετραω παλι τα τρανζιστορ οπως ναφερουν οι οδηγοι και μου δειχνει απο 500 και πανω σε ολα εννοω για τα 4 τα μεγαλα
    γτ εχει και καποια ποιο μικρα αν και αυτα το ιδιο βγαζαν
    πυκνωτες ολοι καλοι το ιδιο και οι ασφαλειες....το βαζα στο ρευμα με αλαγμενη αντισταση...τπτ παλι τα ιδια..κοκκινα τα Led

Ε τωρα τι αλλο ειναι;; δεν μπορω να καταλαβω...

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kokoblue Εμφάνιση μηνυμάτων
    Nα μαι παλι...πηγα λοιπον και πηρα την αντισταση που ηταν καμμενη την αλλαξα ηταν της ταξης των 10Ω +- 5% την βαζω
    μετραω παλι τα τρανζιστορ οπως ναφερουν οι οδηγοι και μου δειχνει απο 500 και πανω σε ολα εννοω για τα 4 τα μεγαλα
    γτ εχει και καποια ποιο μικρα αν και αυτα το ιδιο βγαζαν
    πυκνωτες ολοι καλοι το ιδιο και οι ασφαλειες....το βαζα στο ρευμα με αλαγμενη αντισταση...τπτ παλι τα ιδια..κοκκινα τα Led

Ε τωρα τι αλλο ειναι;; δεν μπορω να καταλαβω...
    Είδες που δεν έφταιγε η αντίσταση;
    Τώρα για το ''τι άλλο είναι'' όπως αναρωτιέσαι....πολλά είναι πιθανά.
    Τι τάση έχεις στην έξοδο; Τι τάση έχουν οι βάσεις στα τρανζίστορ εξόδου;Τι τάσεις τροφοδοσίας έχει στα δυο rail; Τι τάσεις έχεις στο διαφορικό εισόδου,στον VAS κ.λ.π......κ.λ.π....
    Αν τα τρανζίστορς εξόδου είναι όντως καλά, μπορεί να έχει πρόβλημα π.χ. κάπου αλλού στην βαθμίδα εξόδου,ή στην τροφοδοσία (ίσως κάποια δευτερεύουσα τάση),ή στην βαθμίδα προστασίας,ή στην βαθμίδα προενίσχυσης, κ.ο.κ.
    Όπως βλέπεις δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, του τύπου ''άλλαξε αυτό ή το τάδε εξάρτημα'' και είσαι εντάξει.
    Πρέπει να γίνουν διάφοροι έλεγχοι - μετρήσεις σε διάφορα εξαρτήματα και βαθμίδες του ενισχυτή.
    Οπότε καταλαβαίνεις,πως είναι απαραίτητες κάποιες θεωρητικές γνώσεις, για να προχωρήσει κανείς σε τέτοιες επισκευές.
    Μπορείς βέβαια, αν έχεις χρόνο και δεν σου χρειάζεται άμεσα ο ενισχυτής, να προσπαθήσεις σιγά-σιγά, διαβάζοντας, να αποκτήσεις αυτές τις κατάλληλες γνώσεις, έτσι ώστε να προσπαθήσεις μόνος σου, κάποια στιγμή, να επισκευάσεις τον ενισχυτή(έστω και με την βοήθεια των μελών του συγκεκριμένου forum).

Αν πάλι χρειάζεσαι τον ενισχυτή άμεσα,μάλλον πρέπει να τον πας σε κάποιον τεχνικό να τον επισκευάσει και εσύ παράλληλα, (εφόσον σε ενδιαφέρει όντως να ασχοληθείς με το αντικείμενο),να ψάξεις, να διαβάσεις, για να αποκτήσεις τις σχετικές γνώσεις που θα σου είναι απαραίτητες, για να ασχοληθείς με τις επισκευές (και όχι μόνο).
    Φιλικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 05-07-13 στις 18:44

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. KODA AV-1068A
    από makoulis στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-15, 23:20
  2. [HiFi] KODA AV 1300 version 2
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-13, 14:26